Informatie voor nieuwe ouders

De Delftsche Schoolvereeniging is een populaire school en kent al jarenlang een wachtlijst voor de instroom in groep 1. Het is van belang dat u uw kind op tijd aanmeldt op onze school. Ook de andere groepen hebben meestal geen ruimte voor extra leerlingen. In elk leerjaar is plaats voor 50 leerlingen, oftewel 25 kinderen per groep, met een marge van maximaal 2 leerlingen per groep extra, voor bijvoorbeeld leerlingen die versnellen en in een leerjaar hoger geplaatst worden.

In verband met de grote hoeveelheid aanmeldingen, is er een toelatingsprocedure opgesteld voor de Delftsche Schoolvereeniging. Hierin is de Wet Primair Onderwijs leidend, evenals ons ondersteuningsprofiel, dat u kunt vinden op onze website. In het algemeen vragen wij van ouders onze grondslag te respecteren en te onderschrijven.

Als u interesse heeft in onze school dan kunt u een afspraak maken voor een kennismakingsbijeenkomst. Na ontvangst met koffie of thee wordt verteld waar wij als school voor staan. Daarna kunt u een kijkje nemen in de groepen en kunt u de sfeer proeven op onze school. Wanneer uw kind bijna de leeftijd van 3 jaar bereikt, dan kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met de directie en vervolgens kunt u uw kind bij ons aanmelden. Ouders die hun kind ook aanmelden voor de kinderopvang van het Uilenest voor kinderen van 2 tot 4 jaar, kunnen hun interesse eerder kenbaar maken via een vooraanmelding bij de start op de dagopvang.