Oudercommunicatie

Vanuit je eigen profiel alle informatie van school en van de klas(sen) van je kind(eren) overzichtelijk bij de hand? Nooit meer belangrijke data uit de DSV-berichten halen en in je agenda zetten, een bericht sturen naar een leerkracht zonder eerst op zoek te moeten naar een e-mailadres?

De DSV heeft een online platform dat het communiceren met ouders efficiënter maakt: Mijnschoolinfo.

Via het web, de mail en een app

In het ouderprofiel ontvang je de DSV-berichten en mailtjes van de leerkrachten van je kind(eren). Je zoekt er een telefoonnummer op van een klasgenootje. In de algemene jaaragenda staan alle studiemiddagen, vakanties, vieringen en andere belangrijke dagen; hij is bovendien eenvoudig te importeren in je eigen digitale agenda.

Wordt er via Mijnschoolinfo een bericht verstuurd, dan krijg je daarvan een notificatie op je eigen e-mailadres. Om het bericht te lezen, klik je het aan, je hoeft niet eerst in te loggen.

Mijnschoolinfo is ook als app voor Android, iPhone en Windows Phone beschikbaar.

Voordelen voor de school

Voor de leerkrachten en administratie wordt het met Mijnschoolinfo makkelijker om bijvoorbeeld rapportgesprekken in te plannen en absenties bij te houden. De leerkracht stuurt een uitnodiging voor de rapportgesprekken en ouders kunnen vervolgens zelf aangeven welke datum en tijdstip ze het beste uitkomt.

Hoe zit het met de privacy?

Je hebt de mogelijkheid om de gegevens van je kind(eren) en jouzelf af te schermen. In de profielinstellingen kun je bepalen of de gegevens wel of niet zichtbaar zijn voor andere ouders. Mijnschoolinfo draait op beveiligde servers en is geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Wat is de volgende stap?

Alle ouders van school krijgen een koppelcode. Hiermee kun je je eigen profiel aanmaken en adresgegevens en telefoonnummers toevoegen. Vanaf dan worden de DSV-berichten via Mijnschoolinfo verstuurd, kun je rechtstreeks mailen met de leerkracht van je kind(eren) en is de algemene jaarkalender beschikbaar.

Meer informatie kunt u vinden op www.mijnschoolinfo.nl